HIIT training voor beginners & gevorderden: Total Body workout

Basics

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De total body workout uit het basics programma is één van de meest effectieve total body workouts van de Rock Your Body Playground. De workout hoort bij workout serie: De Basics. Deze serie is opgebouwd uit drie hoofd workouts: benen, bovenlichaam en total body. In deze blog nemen wij elk onderdeel van deze HIIT training voor beginners & gevorderden door. 

De Basics is één van de meest effectieve HIIT workout schema’s op de Rock Your Body Playground. Volg je de drie workouts uit De Basics elke week dan weet jij 100% zeker dat je resultaat behaald. Je bouwt enorme spier uithoudingsvermogen op en bij de *juiste uitvoering raak jij gegarandeerd fit. 

De total body HIIT workout van De Basics voor beginners en gevorderden

Voor deze workout kiezen wij net zoals bij alle basic workout ervoor om te starten met een dynamische flow als warming up. Deze dynamische flow is de ideale manier om je lichaam te activeren voor een workout. Wanneer de uitvoering goed is ben jij er zeker van dat jij je lichaam zowel de gewrichten, de spieren als de doorbloeding klaar maakt voor de meest pittige HIIT workout uit de Basics. Dit is een HIIT training voor beginners & gevorderden.

Korte Dynamic flow (3 minuten) 

De opbouw in de basic workout serie is bij alle drie de workout hetzelfde. Het grote verschil zit hem in de oefeningen. Na de dynamische stretch kiezen wij ervoor om de core aan te pakken. Dit zijn geweldige oefeningen voor de basis spieren van je lichaam. De core oefeningen zijn enorm belangrijk voor de fundering van je lichaam. Vergeet de oefeningen niet te doen, ze leveren een enorme bijdrage aan je fysieke ontwikkeling. Deze core workout is ook los te vinden op de Rock Your Body Playground en kan je altijd zonder warming up uitvoeren. 

Core (5 minuten) 

Serie 1

 1. Superman links & rechts
 2. Motion cobra

Serie 2

 1. Short v-ups
 2. Sitting bicycle tab 

Na de core workout en de dynamische stretch verhogen wij onze hartslag en warmen wij het bovenlichaam extra op om ons klaar te maken voor de echt HIIT workout van de basics. Het is erg belangrijk om je lichaam goed warm te maken voor een pittige HIIT workout. Je wilt alles kunnen geven en er zeker van zijn dat je lichaam klaar is voor deze fysieke uitdaging. De warming up uit de total body serie kiezen wij oefeningen die helpen je hele lichaam te activeren. Want er komt een mega pittige total body workout aan! 

Warming up (4 minuten)

2 rondjes

 1. High knee pull in 10 links & 10 rechts
 2. Easy squat kick 5 links & 5 rechts
 3. Full body stretch
Main HIIT Workout: total body (15 minuten)

De main HIIT workouts uit de basics behoren alle drie tot de meest effectieve workouts uit de basic serie en zelfs van de Rock Your Body playground. In deze HIIT workout leggen wij de nadruk op total body oefeningen. De oefeningen zorgen voor een geweldig effect nadat je eerder in de week de lower- en de upper body workout hebt gedaan. De workouts uit de Basic serie zijn uit te voeren voor beginners en voor gevorderden. 

HIIT staat voor High Intensity Interval training 

HIIT Workout basics: Total Body

3 rondes 
30 seconden trainen 
10 seconden rust 

 1. 10 runs + 10 steel jumps 
 2. 3 step knee raise
 3. 4 x star jump & 4 x floor touch
 4. Back lunge knee kick 
 5. Jumping arnold star (killer)
 6. Easy burpee
 7. Mountain climber combo
 8. Core twist

De basics | Total Body

Zoals wij altijd bij Rock Your Body zeggen, uitvoering is belangrijker dan snelheid. Als de uitvoering goed is, dan kan je de snelheid verhogen! Lees hierover de blog *safety, techniek en intensiteit. 

HIIT Training total body workout
De ab workout: (10 minuten)

Na de pittige HIIT workout gaan wij meteen door met een ab workout. In deze ab workout kiezen wij voor 5 oefeningen die wij ieder 30 seconden uitvoeren met 10 seconden rust tussen de oefeningen. Het is super effectief om na de workout meteen door te gaan met een abs workout. Hou dit tempo er lekker in en ga voor resultaat!

3 rondes en 5 oefeningen
30 seconden per oefening

 1. 90 degrees leg turns
 2. Side crunch links
 3. Side crunch rechts
 4. Side plank links
 5. Side plank rechts
Cooling down stretch (7 minuten)

Na een pittige total body workout kiezen wij bij de basics voor een fijne cooling down stretch om het lichaam even tot rust te laten komen. Neem de tijd hiervoor en wees trots op jezelf dat je de workout weer goed hebt afgerond. 

2 rondes

 1. Lying down glute stretch links
 2. Lying down glute stretch rechts
 3. Standing glute stretch links
 4. Standing glute stretch rechts
 5. Knee hug

De total body workout van de basics behoort tot één van de allerzwaarste workouts van de playground. Na deze workout heb jij voor de week al een mega prestatie geleverd. Luister naar je lichaam en bepaal of je deze week nog wat extra’s wilt doen of jezelf weer wilt opladen voor volgende week. Neem als doelstelling voor jezelf dat je de basic series minimaal 2 maanden uitvoert. Je hebt gegarandeerd resultaat!!

You got this! 

Wil jij nog meer HIIT training voor beginners & gevorderden? Meld je nu aan op de Rock Your Body playground
Bekijk ook de aanbieding om samen met je workout buddy een account te delen! 

Veel liefs en zet hem op, 

Rock Your Body.  

Meer interessante berichten

Welke spieren train je met planken?
Inspanning, oefeningen

Welke spieren train je met planken?

Als het aankomt op het trainen zijn er een aantal oefeningen die eigenlijk iedereen wel kent. Een van deze oefeningen is natuurlijk het planken. Hoewel