HIIT training voor beginners en gevorderden: Lower body workout

Lower body HIIT workout

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Deze workout is één van de meest effectieve lowerbody HIIT training voor beginners en gevorderden van de Rock Your Body Playground. De workout hoort bij workout serie de basics en is opgebouwd uit drie workouts: lowerbody, upperbody en total body. In deze blog nemen wij elk onderdeel van deze lower body workout door en zie jij alle oefeningen per onderdeel van op een rijtje.

De Basics is één van de meest effectieve HIIT workout schema’s op de Rock Your Body Playground. Volg je de drie workouts uit De Basics elke week dan weet jij 100% zeker dat je resultaat behaald. Je bouwt enorme spier uithoudingsvermogen op en bij de *juiste uitvoering raak jij gegarandeerd fit. 

De ultieme HIIT training voor beginners en gevorderden

Korte Dynamic stretch (3 minuten) 

Voor deze workout kiezen wij een dynamische stretch als warming up. Deze dynamische stretch is de ideale manier om je lichaam te activeren voor een workout. Wanneer de uitvoering goed is ben jij er zeker van dat jij je lichaam zowel de gewrichten, de spieren als de doorbloeding klaar maakt voor deze pittige HIIT workout uit de Basics. 

Core (5 minuten) 

Na de dynamische stretch kiezen wij ervoor om de core aan te pakken. Dit zijn geweldige oefeningen voor de basis spieren van je lichaam.  Het is een belangrijk onderdeel die enorm onderschat wordt. Deze core workout is ook los te vinden op de Rock Your Body Playground en kan je altijd zonder warming up uitvoeren. 

 1. Floor bridge small + breed (30 seconden per onderdeel) 
 2. Single leg floor bridge L + R
 3. Graveyard crunch
 4. Statische cobra
 5. Hol & Bol (cat & cow) 
 6. Plank (1 minuut) 
 7. Warming up (4 minuten)
Actieve warming up (5 min)

De dynamische stretch hebben wij gedaan om ons lichaam en alle spieren te activeren. De basis spieren hebben wij verstevigd met een core workout en het is nu tijd om onze hartslag omhoog te gooien en onze doorbloeding nog meer te stimuleren met een actieve warming up bestaande uit drie oefeningen. 

3 rondes

 1. Air ‘no kettlebell’ swings (20 reps)
 2. Ice skate avoiders (20 reps)
 3. Full motion steel jumps (40 reps) 

De basics main HIIT Workout: BENEN (15 minuten)

Deze workout behoort tot een van de meest effectieve HIIT training voor beginners en gevorderden van de Rock Your Body Playground. Een echte HIIT workout met 5 beenoefeningen en 3 cardio oefeningen. Deze workout is goed voor iedereen van beginners tot gevorderden.  

HIIT Workout basics: Benen

3 rondes 
30 seconden trainen 
10 seconden rust 

 1. Squat side raise
 2. Lunge links
 3. Lunge rechts
 4. Side step links
 5. Side step rechts
 6. Mountain climber
 7. Jumping jacks
 8. Plie squats

Per ronde komt er een zwaardere variant van de beenoefeningen bij. Hier kan je natuurlijk voor kiezen en is afhankelijk per niveau. Dit is één van de meest effectieve lower body HIIT training voor beginners en gevorderden.

De Basics Lower Body

De ab workout: (10 minuten)

Na de main HIIT workout doen wij bij de basics altijd een abs circuit. Het is heel fijn om na een HIIT workout nog even de buikspieren aan te pakken voor maximaal resultaat. Deze workouts zijn zo enorm effectief door het tempo in de workout. Je gaat onderdeel naar onderdeel en pakt een uur lang een volle effectieve workout. Focus op je buikspieren en je ademhaling. Natuurlijk kan je wel eens pijn aan je nek krijgen, dat zal steeds minder worden! 

3 rondes
5 oefeningen
30 seconden per oefening

 1. Scissors 
 2. Leg raises short & long
 3. Leg raise high, single leg down alternating
 4. Knee hug
 5. Ankle tab 
Cooling down stretch (7 minuten)

Na een pittige lower body workout kiezen wij bij de basics voor een fijne cooling down stretch om het lichaam even tot rust te laten komen. Neem de tijd hiervoor en wees trots op jezelf dat je de workout weer goed hebt afgerond. 

2 rondes

 1. Kleermaker zit stretch
 2. Quadricep stretch links
 3. Quadricep stretch rechts
 4. Hamstring stretch links
 5. Hamstring stretch rechts
 6. The final stretch

De lower body HIIT workout van de basics is als trainer mijn go to workout. Dit is by far één van de meest effectieve trainingen die ik ooit gemaakt heb. Wil je iemand een pittige benen workout geven, wil je iemand ongeacht niveau uitdagen, dit is jouw workout!! 

You got this!

Wil jij de basic series volgen? Meld je nu aan op de Rock Your Body playground.
Bekijk ook de aanbieding om samen met je workout buddy een account te delen! 

Veel liefs en zet hem op,

Rock Your Body.  

Meer interessante berichten

Welke spieren train je met planken?
Inspanning, oefeningen

Welke spieren train je met planken?

Als het aankomt op het trainen zijn er een aantal oefeningen die eigenlijk iedereen wel kent. Een van deze oefeningen is natuurlijk het planken. Hoewel