HIIT training voor beginners en gevorderden: Upperbody workout

Upperbody HIIT Workout

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Vandaag gaan wij het hebben over één van de meest effectieve upperbody workouts van de Rock Your Body Playground, de upperbody workout uit de Basics. Deze serie is opgebouwd uit drie hoofd workouts: benen, bovenlichaam en total body. In deze blog nemen wij elk onderdeel van deze HIIT training voor beginners en gevorderden door en zie jij alle oefeningen per onderdeel op een rijtje.

De Basics is één van de meest effectieve HIIT training voor beginners en gevorderden op de Rock Your Body Playground. Volg je de drie workouts uit De Basics elke week dan weet jij 100% zeker dat je resultaat behaald. Je bouwt enorme spier uithoudingsvermogen op en bij de *juiste uitvoering* raak jij gegarandeerd fit. 

De ultieme upper body HIIT workout van De Basics:

Dynamic flow (3 minuten) 

Voor deze workout kiezen wij een dynamische flow als warming up. Deze dynamische flow is de ideale manier om je lichaam te activeren voor een workout. Wanneer de uitvoering goed is ben jij er zeker van dat jij je lichaam zowel de gewrichten, de spieren als de doorbloeding klaar maakt voor deze pittige HIIT workout uit de Basics. 

Core (5 minuten) 

Door de dynamic flow zijn wij nu warm em beginnen wij nu aan een core workout. De opbouw in de basic workout serie is bij alle drie de workouts hetzelfde. Het grote verschil zit hem in de oefeningen. De core oefeningen zijn enorm belangrijk voor de fundering van je lichaam. Vergeet de oefeningen niet te doen, ze leveren een enorme bijdrage aan fysieke ontwikkeling. Deze core workout is ook los te vinden op de Rock Your Body Playground en kan je altijd zonder warming up uitvoeren. 

Serie 1

 1. Hip raises
 2. 90 degrees crunch 

Serie 2

 1. Parachute cobra
 2. 5 links + 5 rechts push up positie to single arm raise
Warming up (4 minuten)

Na de core workout en de dynamische stretch verhogen wij onze hartslag en warmen wij het bovenlichaam extra op om ons klaar te maken voor de echt HIIT workout van de basics. Het is erg belangrijk om je lichaam goed warm te maken voor een pittige HIIT workout. Je wilt alles kunnen geven en er zeker van zijn dat je lichaam klaar is voor deze fysieke uitdaging. 

2 rondes

 1. 5 arm swings voor + 5 arm swing achter
 2. 10 alternating samsung stretches
 3. 20 herhalingen – chicken & the bird 😉
De basics main HIIT Workout: Upperbody (15 minuten)

Wij zijn nu aangekomen bij het belangrijkste onderdeel uit deze HIIT training voor beginners en gevorderden. De HIIT workouts uit de basics behoren alle drie tot de meest effectieve workouts uit deze serie en zelfs van de Rock Your Body playground. In deze HIIT workout leggen wij de nadruk op het bovenlichaam, de armen, de core en een aantal conditie oefeningen om de hartslag te verhogen. De workouts uit de Basic serie zijn uit te voeren voor beginners en voor gevorderden .

De HIIT Workout

3 rondes 
30 seconden trainen 
10 seconden rust 

 1. Arm twists voor
 2. Arm twists achter
 3. Boxing single, single to double 
 4. Arm side raises (90 degrees angle), high speed
 5. Push up to plank
 6. Push up around the world 
 7. Arnold jumping jack
 8. Standing mountain climbers

Zoals wij altijd bij Rock Your Body zeggen, uitvoering is belangrijker dan snelheid. Als de uitvoering goed is, dan kan je de snelheid verhogen! Lees hierover de blog *safety, techniek en intensiteit. 

HIIT upperbody workout
De ab workout: (10 minuten)

Na de pittige HIIT workout gaan wij meteen door met een ab workout. In deze ab workout kiezen wij voor 5 oefeningen die wij ieder 30 seconden uitvoeren met 10 seconden rust tussen de oefeningen. Het is super effectief om na de workout meteen door te gaan met een abs workout. Hou dat tempo er lekker in en ga voor resultaat!

3 rondes
5 oefeningen
30 seconden per oefening

 1. Hand to toe links
 2. Hand to toe rechts
 3. Knee tuck-in
 4. Bicycle crunch
 5. Upgraded graveyard crunch
Cooling down stretch (7 minuten)

Na een pittige workout kiezen wij bij de basics voor een fijne cooling down stretch om het lichaam even tot rust te laten komen. Neem de tijd hiervoor en wees trots op jezelf dat je de workout weer goed hebt afgerond.

2 rondes

 1. Downward dog into cobra 
 2. Arm stretch links
 3. Arm stretch rechts
 4. Tricep stretch link
 5. Tricep stretch rechts

Het programma van de basics bestaat uit drie workouts, lower body, de opperbody uit deze blog en de total body workout. Probeer de volgorde van de basics aan te houden en onthoud, voor maximaal resultaat wil je 3x per week de workouts van de basics doen.

You got this!

Wil jij de basic series volgen? Meld je nu gratis aan voor de eerste twee weken op de Rock Your Body playground.
Bekijk ook de aanbieding om samen met je workout buddy een account te delen! 

Veel liefs en zet hem op,

Rock Your Body.  

Meer interessante berichten

Welke spieren train je met planken?
Inspanning, oefeningen

Welke spieren train je met planken?

Als het aankomt op het trainen zijn er een aantal oefeningen die eigenlijk iedereen wel kent. Een van deze oefeningen is natuurlijk het planken. Hoewel